Szkoła Języków Obcych Łódź, Warszawa oraz online cała Polska; dzieci/młodzież/dorośli

Polityka prywatności

Dbamy o prywatność Użytkowników Serwisu www.clever.edu.pl (dalej jako: „Serwis”) oraz bezpieczeństwo wszelkich przetwarzanych danych. W celu zapewnienia przejrzystości informacji o przetwarzaniu tych danych udostępniamy niniejszą Politykę prywatności. Znajdziesz tu wszelkie informacje o przetwarzanych przez nas danych osobowych zbieranych w ramach Serwisu oraz o plikach cookies. W Polityce prywatności zamieszczamy również informację o przysługujących nam prawach autorskich oraz zasadach korzystania z Serwisu.

Korzystając z Serwisu, akceptujesz niniejszą Politykę prywatności. Korzystanie z Serwisu w sposób sprzeczny z postanowieniami Polityki prywatności jest zabronione.

Informujemy, że wszelkie dane osobowe przetwarzamy zgodnie z przepisami Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (dalej jako: „RODO”).

Definicje

W niniejszej Polityce prywatności następujące słowa, wyrażenia i skróty oznaczają:

  • Administrator/ Operator Serwisu – Małgorzata Wesołowska prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Clever Małgorzata Wesołowska, w ramach której prowadzona jest Clever Szkoła Języków Obcych w Łodzi oraz jej oddział w Warszawie, NIP: 947-186-24-67, REGON: 472914734, adres: ul. Klaretyńska 9, 91-117 Łódź;
  • RODO – Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE;
  • Serwis – witryna internetowa www.clever.edu.pl;
  • Użytkownik – każda osoba korzystająca z Serwisu, niezależnie od urządzenia, w szczególności poprzez jej wyświetlenie.

Operator Serwisu i administrator danych osobowych

Operatorem Serwisu oraz administratorem danych osobowych zbieranych w ramach tego Serwisu jest Małgorzata Wesołowska prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Clever Małgorzata Wesołowska, w ramach której prowadzona jest Clever Szkoła Języków Obcych w Łodzi oraz jej oddział w Warszawie, NIP: 947-186-24-67, REGON: 472914734, adres: ul. Klaretyńska 9, 91-117 Łódź.

Z Operatorem Serwisu możesz się skontaktować w następujących formach:

– pisemnej – kierując korespondencję pocztową na adres: ul. Klaretyńska 9, 91-117 Łódź;

– mailowej – wysyłając e-mail na adres poczty elektronicznej: centrum@clever.edu.pl;

– telefonicznej – dzwoniąc pod numer telefonu: 788 357 527.

Polityka cookies

Czym są pliki cookies?

Po to by lepiej realizować nasze usługi, będziemy przekazywać do Twojej przeglądarki sieciowej niewielki plik, który będzie przechowywany w jego komputerze i odczytywany przez nasz serwer Internetowy (nazywamy taki plik „cookie”). Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer. Plik cookie nie może zostać odczytany przez żaden serwer internetowy poza tym, który dokonał jego transmisji. Cookie jest przez nas wykorzystywane do szeregu zadań administracyjnych, na przykład do przechowywania Twoich preferencji co do informacji określonego typu. Większość takich „cookies” istnieje tylko w trakcie trwania sesji lub „odwiedzin”.

W jakich celach wykorzystywane są pliki cookies?

W plikach cookies przechowuje się informacje, których Serwis może potrzebować, aby:

– dostosować się do sposobów korzystania z niego przez użytkowników,

– zbierać dane statystyczne dotyczące Serwisu, np. na temat tego, które strony były odwiedzane, jakie elementy są pobierane, oraz dane o nazwie domeny dostawcy usług internetowych czy kraju pochodzenia osoby odwiedzającej.

 

Pliki cookies Serwisu nie są szkodliwe ani dla Ciebie ani dla Twojego komputera i danych, dlatego zalecamy niewyłączanie ich obsługi w przeglądarkach. Nie odpowiadamy za zawartość plików cookies wysyłanych przez inne strony internetowe, do których linki mogą być umieszczone na stronach Serwisu.

 

Jakie pliki cookies są stosowane?

W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: sesyjne oraz stałe. Sesyjne są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej), a stałe przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.

Użytkownik może w dowolnym momencie usunąć wszystkie zamieszczone w jego urządzeniu pliki cookies, korzystając z odpowiedniej funkcji w przeglądarce internetowej. Informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.

Jak wyłączyć pliki cookies w przeglądarce?

Sposób wyłączenia obsługi plików cookies w poszczególnych przeglądarkach można znaleźć na następujących stronach:

Mozilla Firefox: http://support.mozilla.org/pl/kb/blokowanie-ciasteczek

Google Chrome: http://support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=pl&answer=95647

Internet Explorer 7 i 8: http://windows.microsoft.com/pl-pl/windows-vista/block-or-allow-cookies

Internet Explorer 9 i 10: http://windows.microsoft.com/pl-pl/windows7/block-enable-or-allow-cookies

Opera: http://help.opera.com/Linux/9.22/pl/cookies.html

Safari: http://support.apple.com/kb/ph5042

Dane osobowe

Jakie dane zbieramy?

W ramach Serwisu zbieramy dane osobowe, które dobrowolnie są podawane przez Użytkowników w udostępnionych w Serwisie formularzach (kontaktowych, zapisowych, rekrutacyjnych itp.) oraz wpisach na blogu. Podawane są w nich przede wszystkim dane kontaktowe, takie jak: imię i nazwisko, adres e-mail oraz numer telefonu. Inne dane będą przez nas przetwarzane wyłącznie wtedy, gdy dobrowolnie nam je podasz np. w treści wiadomości czy komentarzu na blogu.

W związku z korzystaniem z Serwisu za pomocą komputera bądź innych urządzeń informatycznych możemy przetwarzać dane zawarte w plikach cookies (więcej informacji na ten temat znajdziesz powyżej w sekcji „Polityka cookies”) oraz dane zapisane w logach systemowych.

Formularze kontaktowe i zapisowe

Wszelkie formularze dostępne w Serwisie służą zapewnieniu Ci kontaktu z nami w konkretnej sprawie. Udostępniamy przy tym formularze zapisowe na: lekcję pokazową, audyt czy coachingową sesję wprowadzającą, w związku z którymi kontaktujemy się z Tobą i ustalamy szczegóły dotyczące zapisów. Wiąże się to z przedstawieniem informacji handlowych, na co w świetle przepisów musisz wyrazić zgodę, stąd dostępne pod formularzami pola wyboru (checkboxy). Wszelkie dane podajesz nam dobrowolnie, ale dane kontaktowe są niezbędne do tego, abyśmy mogli do Ciebie oddzwonić i odpisać. Kontakt z naszej strony zapewniamy zarówno mailowo, jak i telefonicznie/ SMS.

Zbieramy wyłącznie dane osobowe niezbędne do kontaktu z Tobą, dlatego też prosimy o podanie nam imienia i nazwiska, adresu e-mail oraz numeru telefonu. Brak podania nam tych danych uniemożliwia nam kontakt z Tobą, dlatego też Twoja wiadomość do nas nie zostanie nawet wysłana.

Realizujemy dwukanałową komunikację (mail + telefon), tak aby zrealizować postawione cele, związane z kontaktem z nami oraz wybranymi zapisami. Nie musisz podawać tych danych, ale ich brak skutkować będzie brakiem zapisu. Po podaniu danych kontaktowych będziesz mógł/mogła w każdej chwili cofnąć udzieloną zgodę.

Dane w ww. formularzach będą przetwarzane w celu realizacji kontaktu z Tobą w sprawie, w jakiej się z nami kontaktujesz, zapisu na audyt, lekcję pokazową czy sesję wprowadzającą, kontaktu w związku z takim zapisem i przypomnieniem Ci o zbliżającej się lekcji, audycie czy sesji wprowadzającej, a także badaniem satysfakcji. Podstawą przetwarzania danych jest wówczas Twoja zgoda (art. 6 ust. 1 lit. a RODO). Dane te będziemy przetwarzali do czasu rozwiązania sprawy, z którą się do nas zwrócisz (odpowiedź na pytania, kontakt w sprawie zapisów itp.), chyba że wcześniej cofniesz udzieloną zgodę.

Możemy również przechowywać podane dane w celu realizacji naszego prawnie uzasadnionego interesu, m.in. gdyby powstały jakieś niejasności, wątpliwości, pytania, spory bądź roszczenia w ww. sprawach. Wówczas możemy przechowywać Twoje dane najdłużej przez okres przedawnienia ewentualnych roszczeń, które mogą wyniknąć na tle załatwianej sprawy. Po tym czasie wszelkie Twoje dane zostaną na stałe usunięte.

Jednocześnie informujemy, że wyrażona zgoda na przetwarzanie danych osobowych w celu kontaktu mailowego i telefonicznego/ SMS obejmuje także zgodę, o której mowa w art. 172 ust. 1 ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. – Prawo telekomunikacyjne (tekst jednolity: Dz.U. z 2019 r. poz. 2460). Z kolei zgoda na otrzymywanie informacji handlowych stanowi zgodę, o jakiej mowa w art. 10 ust. 2 ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (tekst jednolity: Dz.U. z 2020 r. poz. 344). Obie zgody są nierozerwalnie powiązane ze sobą oraz ze zgodą na przetwarzanie danych osobowych. Możesz cofnąć obie bądź jedną nich, ale wówczas nie będziemy mogli zrealizować żadnego z Twoich oczekiwań, zapytań ani zapisu. Twoje dane osobowe zostaną usunięte, a my nie będziemy mogli w żaden sposób się z Tobą skontaktować.

Szybki kontakt

Dzięki opcji „Szybki kontakt” możesz zostawić nam swój numer telefonu, a my zadzwonimy do Ciebie i porozmawiamy o Twoich oczekiwaniach, a także przedstawimy Ci najlepszą ofertę. Podajesz nam tylko swój numer telefonu. Dane te będziemy przetwarzać na podstawie Twojej zgody (art. 6 ust. 1 lit. a RODO) w celu realizacji kontaktu telefonicznego w związku z naszą ofertą lub dostosowaniem najlepszej oferty do Twoich potrzeb, a także przedstawienia Ci innej oferty oraz badania satysfakcji z naszych usług. Dane będziemy przetwarzali przez okres niezbędny do realizacji ww. celów, chyba że wcześniej cofniesz udzieloną zgodę. Dane te podajesz całkowicie dobrowolnie.

Poprzez wyrażenie zgody na kontakt telefoniczny, wyrażasz jednocześnie zgodę na podejmowanie przez nas działań marketingowych drogą telefoniczną na podany numer telefonu, zgodnie z art. 172 ust. 1 ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. – Prawo telekomunikacyjne (tekst jednolity: Dz.U. z 2019 r. poz. 2460). Zgoda na kontakt, przetwarzanie danych osobowych i działania marketingowe drogą telefoniczną są ze sobą nierozerwalne, dlatego cofając którąkolwiek z tych zgód, uniemożliwisz nam realizację ww. celów.

Blog

Jeśli chcesz dodać komentarz na naszym Blogu, zbieramy dane o imieniu (nazwie) Użytkownika będącego autorem komentarza oraz jego adresie e-mail. Dane te są podawane dobrowolnie, jednak są niezbędne do identyfikacji autora komentarza i obsługi systemu komentarzy.

Podane dane osobowe będą przetwarzane w celu obsługi systemu komentarzy, identyfikacji autora komentarza oraz publikacji komentarza, na podstawie wyrażonej przez Ciebie zgody (art. 6 ust. 1 lit a RODO). Dodając komentarz, dokonujesz czynności potwierdzającej wyrażenie takiej zgody. Dane te będą przetwarzane przez okres publikacji komentarza, chyba że wcześniej cofniesz zgodę na przetwarzanie Twoich danych w ww. celu.

Rekrutacja

W przypadku skorzystania przez Państwa z formularza rekrutacyjnego dostępnego w Serwisie zbieramy Państwa dane niezbędne do przeprowadzenia procesu rekrutacyjnego. Będą to dane identyfikacyjne i kontaktowe (imię i nazwisko, adres e-mail, numer telefonu, adres zamieszkania) oraz dane zawarte w przesłanych do nas dokumentach aplikacyjnych (CV, list motywacyjne, inne), takie jak:

– informacje o wykształceniu,

– informacje o kwalifikacjach zawodowych,

– informacje o przebiegu dotychczasowego zatrudnienia.

Możemy przetwarzać również inne dane, które zostaną dobrowolnie przez Państwa podane w procesie rekrutacyjnym, m.in. wizerunek utrwalony na zdjęciu, data urodzenia, informacje o zainteresowaniach. Jednocześnie informujemy, iż nie przetwarzamy żadnych informacji o stanie zdrowia bądź innych informacji, stanowiących szczególne kategorie przetwarzania danych osobowych bez wyraźnej zgody osoby, której te dane dotyczą.

Podane dane osobowe przetwarzane będą w celu prawidłowego przeprowadzenia procesu rekrutacyjnego

Podstawą prawną przetwarzania danych osobowych będzie wówczas art. 6 ust. 1 lit. b RODO w zw. z art. 221 § 1 Kodeksu pracy, a w zakresie dobrowolnego podania danych osobowych – art. 6 ust. 1 lit. a RODO (zgoda na przetwarzanie danych osobowych). Dane te będą przetwarzane przez okres trwania rekrutacji (aż do jej zakończenia). W przypadku gdy została wyrażona zgoda na przetwarzanie danych osobowych w celu realizacji również przyszłych procesów rekrutacyjnych dane osobowe będą przetwarzane do zakończenia przyszłych procesów rekrutacyjnych prowadzonych w okresie 6 miesięcy od dnia przekazania nam danych osobowych.

Podanie przez Państwa danych osobowych w zakresie wynikającym z art. 221 § 1 Kodeksu pracy jest niezbędne, aby uczestniczyć w procesie rekrutacyjnym. Podanie innych danych jest dobrowolne, jednak ich brak może uniemożliwić Administratorowi realizację procesu rekrutacyjnego, zwłaszcza w zakresie kontaktu z Państwem. Brak podania danych, o których mowa w art. 221 § 1 Kodeksu pracy, skutkować będzie odrzuceniem zgłoszonej aplikacji.

 

Media społecznościowe

W związku z prowadzeniem stron w mediach społecznościowych informujemy, że jesteśmy współadministratorem danych osobowych udostępnionych w związku z funkcjonalnościami tych serwisów społecznościowych, w szczególności polubień, komentarzy i udostępnień. Do danych tych należą w szczególności imię i nazwisko oraz wizerunek, które są podawane w tych serwisach.

Dane osobowe są wówczas przetwarzane w celu identyfikacji autora komentarzy lub określonej akcji w serwisie społecznościowym oraz obsługi systemu komentarzy. Podstawą ich przetwarzania jest zgoda (art. 6 ust. 1 lit. a RODO). Dane te są podawane dobrowolnie, a ich brak nie będzie powodował żadnych negatywnych skutków. Dane te będą przetwarzane przez okres publikacji komentarza bądź okres trwania określonej funkcjonalności (np. polubienia). Informujemy, że od strony technicznej podmiotem administrującym jest wyłącznie operator serwisu społecznościowego.

Odbiorcy danych

Twoje dane osobowe będą przetwarzały wyłącznie osoby upoważnione przez nas do ich przetwarzania (nasi pracownicy i współpracownicy), a także podmioty, z którymi współpracujemy przy realizacji celów przetwarzania. Podmiotami tymi są:

– firma świadcząca usługi informatyczne (IT);

– firma zapewniająca hosting Serwisu.

 

Prawa osób, których dane są przetwarzane

W związku z przetwarzaniem Państwa danych osobowych przysługuje Państwu prawo do:

  • żądania dostępu do danych osobowych;
  • sprostowania danych osobowych, np. w sytuacji, gdy są nieprawidłowe lub niekompletne;
  • cofnięcia zgody na przetwarzanie danych w dowolnym momencie, w zakresie, w którym dane są przetwarzane na podstawie udzielonej zgody, jednakże bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem;
  • usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych osobowych;
  • wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych;
  • przeniesienia danych do innego administratora danych osobowych;
  • niepodlegania decyzjom, które opierają się wyłącznie na zautomatyzowanym przetwarzaniu, w tym profilowaniu (informujemy, że nie podlegają Państwo takim decyzjom).

 

W przypadku, gdy sądzą Państwo, że przetwarzanie danych osobowych narusza obowiązujące przepisy o ochronie danych osobowych, w szczególności RODO, przysługuje Państwu prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2 00-193 Warszawa. Jednakże przed podjęciem takiego działania, celem wyjaśnienia wątpliwej kwestii dotyczącej ochrony Państwa danych osobowych zalecamy kontakt z nami.

 

Narzędzia analityczne

 

Serwis korzysta z Google Analytics, usługi analizy internetowej Google Inc. („Google”). Google Analytics używa tzw. „plików cookie”, czyli plików tekstowych, które są zapisywane na Państwa komputerze i umożliwiają analizę sposobu korzystania przez Państwa ze strony internetowej. Generowane przez pliki cookie informacje na temat korzystania z tej strony internetowej są zazwyczaj przesyłane do serwera Google w USA i tam przechowywane. Jednak w przypadku aktywacji anonimizacji IP na tej stronie internetowej, zanim to nastąpi, Państwa adres IP zostanie skrócony przez Google w krajach członkowskich Unii Europejskiej lub w innych krajach będących stronami Porozumienia o Europejskim Obszarze Gospodarczym. Pełny adres IP jest przesyłany na serwer Google w USA i dopiero tam skracany tylko w wyjątkowych przypadkach. Na zlecenie operatora tej strony internetowej Google będzie wykorzystywał te informacje do oceny korzystania z witryny przez użytkownika, sporządzania raportów dotyczących aktywności na stronie oraz świadczenia dalszych usług na rzecz operatora strony internetowej w związku z korzystaniem z witryny i Internetu.

 

Adres IP przekazany przez Państwa przeglądarkę w ramach Google Analytics nie jest łączony z innymi danymi Google. Mogą Państwo zapobiec zapisywaniu plików cookie poprzez odpowiednie dostosowanie oprogramowania swojej przeglądarki internetowej; zwracamy jednak uwagę, że w takim przypadku mogą Państwo nie być w stanie korzystać w pełnym zakresie ze wszystkich funkcji tej strony internetowej. Mogą Państwo również uniemożliwić zbieranie danych generowanych przez plik cookie i przekazywanie danych związanych z korzystaniem przez Państwa ze strony internetowej (łącznie z Państwa adresem IP) do Google oraz przetwarzanie tych danych przez Google, pobierając i instalując wtyczkę do przeglądarki dostępną pod następującym linkiem: tools.google.com/dlpage/gaoptout.

 

Serwis korzysta z Google Analytics z rozszerzeniem „_anonymizeIp()”. Oznacza to, że adresy IP są przetwarzane w skróconej formie, co wyklucza możliwość powiązania ich z danymi osobowymi. Jeśli dane zebrane na temat użytkownika zawierają odniesienie do danych osobowych, jest ono natychmiast wykluczane, a zatem dane osobowe są natychmiast usuwane.

 

Logi serwera

 

Korzystamy także ze standardowych plików dziennika serwera sieciowego do liczenia osób odwiedzających Serwis oraz do oceny możliwości technicznych. Dane te są w pełni zanonimizowane. Używamy tych informacji, aby ustalić, ile osób odwiedza Serwis oraz żeby dostosować strony w sposób najbardziej przyjazny dla użytkownika i sprawić, żeby Serwis był prostszy i bardziej użyteczny w obsłudze. Danych zbieranych w ten sposób, tj. automatycznie, nie można ani zmienić ani usunąć.

 

Prawa autorskie

 

Informujemy, że wszelkie treści dostępne na stronie internetowej Serwisu, w tym teksty, grafika, zdjęcia, materiały audio oraz wideo, animacje, logotyp firmowy i inne, stanowią własność Administratora Serwisu. Treści te objęte są ochroną prawną wynikającą z powszechnie obowiązujących przepisów.

 

Jakiekolwiek wykorzystanie tych treści do celów innych niż użytek osobisty, w szczególności kopiowanie do celów komercyjnych, publikowanie pod własnym nazwiskiem lub firmą/ marką, rozpowszechnianie dla własnych celów reklamowo-marketingowych i inna postać działań komercyjnych, bez zgody Administratora Serwisu jest zabronione. Działanie bez zgody Administratora Serwisu stanowić będzie naruszenie jego praw autorskich i spotka się z odpowiedzialnością prawną (cywilną oraz karną).

Niektóre treści dostępne na stronie Serwisu mogą stanowić własność osób lub podmiotów trzecich. W takiej sytuacji wszelkie prawa do tych treści przysługują tym osobom lub podmiotom, które we własnym zakresie określają, w jaki sposób można korzystać z tych treści. Informacji na ten temat należy szukać na stronach internetowych tych osób lub podmiotów albo pozyskać bezpośrednio od nich.

Zasady korzystania z Serwisu

Korzystanie z Serwisu wiąże się z akceptacją poniższych zasad. W przypadku braku akceptacji którejkolwiek z nich prosimy o niekorzystanie z Serwisu.

Użytkownik ma prawo korzystać z Serwisu wyłącznie w zakresie, w jakim zezwala na to Administrator Serwisu. Możliwe jest przeglądanie treści dostępnych w Serwisie, korzystanie z formularzy kontaktowych, zapisowych i rekrutacyjnych, wykorzystanie podanych danych do kontaktu z nami, dodawanie komentarzy na blogu, a także pobranie lub zapisanie dostępnych treści dla własnego użytku.

Zabrania się wykorzystania treści dostępnych w Serwisie z naruszeniem praw autorskich przysługujących Administratorowi Serwisu bądź osobom lub podmiotom będących właścicielami udostępnionej treści.

Użytkownikowi zabrania się podejmowania działań, które mogłyby naruszyć bezpieczeństwo Serwisu oraz serwera, na którym ten Serwis się znajduje. Zabronione są jakiekolwiek działania, które mogłyby naruszyć integralność danych, a także naruszyć funkcjonalność Serwisu bądź poszczególnych jego narzędzi.

Zabrania się dodawania komentarzy lub udostępniania w inny sposób treści o charakterze obraźliwym, dyskryminującym, naruszającym przepisy prawne, dobra osobiste bądź godność człowieka, a także reklamującym własne lub cudze usługi i towary, a także treści niezwiązane tematycznie z Serwisem.

Ostatnie miejsca w grupach